Dom Chleba

Nasze pRodukty

ZWYKŁY

CHLEB MIESZANY

Chleb wypiekany jest według starych najlepszych receptur na bazie zakwasu chlebowego żytniego i rozczynie pszennej. Jest to obecnie najbardziej popularny gatunek chleba w Polsce.

WIEJSKI

CHLEB MIESZANY

Pieczony jest na mące z góry, co powoduje zmianę struktury skórki i jej charakterystyczne pęknięcia. Osiągamy w ten sposób pieczywo o chrupiącej popękanej skórce i delikatnym miąższu.

PREMIUM

CHLEB DYNIOWY

Zawiera większa ilość żurku żytniego, zakwasu chlebowego i mąki żytniej. Pieczywo dzięki temu ma chrupiącą skórkę i delikatny miąższ. Ma wysoką wartość odżywczą, duże walory smakowe i zapachowe, długo zachowuje świeżość, nie kruszy się i łatwo go pokroić.

Chleb dyniowy premium

RAZOWY

CHLEB MIESZANY

Wypiekany jest z mąki żytniej pełnoziarnistej (razowej) na naturalnych kwasach chlebowych i żurku żytnim. Chleb razowy jest ciemniejszy i zawiera więcej drobin pochodzących z łupin ziarna. Odznacza się tradycyjnym prawdziwym smakiem polskiego chleba.

RAZOWY Z ZIARNEM

CHLEB MIESZANY

Chleb jest ciemniejszy i zawiera więcej drobin pochodzących z łupin ziarna. Odznacza się tradycyjnym prawdziwym smakiem polskiego chleba wzbogaconym wartościowymi dla organizmu ziarnami

GRAHAM

CHLEB MIESZANY​

Chleb zaliczany do pieczywa pszennego. Jest stosunkowo łatwo przyswajalny i dzięki temu polecany osobom z zaburzeniami układu trawiennego, a nie przepadającymi za pieczywem białym, lub osobom nie gustującym w pieczywie żytnim. Ze względu na dużą zawartość otrąb jest cennym źródłem wielu elementów mineralnych i błonnik

SIEDEM ZIAREN

CHLEB MIESZANY

Chleb w kształcie foremki z dodatkiem ziaren: słonecznika, dyni, siemienia lnianego, sezamu i płatków owsianych.

OKRĄGŁY

CHLEB ŻYTNI

Chleb żytni 100% wypiekany z mąki żytniej według starej receptury w formie okrągłej. Lekko wilgotna struktura miękiszu z chrupiącą skórką, wyróżnia się delikatnym kwaskowatym smakiem. Zawiera żurek żytni, zakwasu chlebowego i mąki żytniej. Zadowoli w pełni każdego zwolennika czysto żytniego pieczywa.

EXTRA ŻYTNI

CHLEB MIESZANY​

Chleb żytni 100% wypiekany z mąki żytniej według starej receptury. Lekko wilgotna struktura miękiszu z chrupiącą skórką, wyróżnia się delikatnym kwaskowatym smakiem. Zawiera większa ilość żurku żytniego, zakwasu chlebowego i mąki żytniej.

SŁONECZNIK I SIEMIE LNIANE

CHLEB ŻYTNI

Chleb żytni 100% wypiekany z mąki żytniej według starej receptury z dodatkiem ziaren słonecznika oraz siemienia lnianego. Lekko wilgotna struktura miękiszu z chrupiącą skórką, wyróżnia się delikatnym kwaskowatym smakiem. Zawiera żurek żytni, zakwasu chlebowego i mąki żytniej. Zadowoli w pełni każdego zwolennika czysto żytniego pieczywa.

słonecznik i siemie lniane

CHLEB DYNOWSKI

Chleb zamieszczony w koszyczku posypany ziarnami.

WIEJSKI ŻYTNI MAŁY

CHLEB MIESZANY​

Zawiera większą ilość żurku żytniego, zakwasu chlebowego i mąki żytniej. Pieczony jest na mące z góry, co powoduje zmianę struktury skórki i jej charakterystyczne pęknięcia. Pieczywo wypiekane w ten sposób uzyskuje wspaniały smak, chrupiącą skórkę i zdecydowanie dłużej utrzymuje świeżość.

ZE SŁONECZNIKIEM

CHLEB ŻYTNI

Zawiera większą ilość żurku żytniego, zakwasu chlebowego i mąki żytniej. Pieczywo dzięki temu ma chrupiącą skórkę i delikatny miąższ. Ma wysoką wartość odżywczą, duże walory smakowe i zapachowe, długo zachowuje świeżość, nie kruszy się i łatwo go pokroić.

RAZOWO GRAHAMOWY

CHLEB ŻYTNI

Mieszanka wielu gatunków mąk stanowi o wyjątkowym, delikatnym smaku tego chleba. Podczas spożywania wydaje się dość „lekki” i dość „puszysty”. Dostarcza wielu niezbędnych organizmowi składników mineralnych i odżywczych.

OZDOBNY 1 KG

CHLEB MIESZANY​

Piekarnia proponuje klientom chlebki na specjalne okazje w kształcie okrągłym o wadze 1 kg. Pieczywko to posypane jest sezamem lub makiem.

CHLEB ŻURKOWY

Chleb okrągły stosowany do żurku Wielkanocnego. Gotowy chleb trzeba jednak w odpowiedni sposób przygotować. Odkroić z góry czapeczkę.

BAGIETKA CZOSNKOWA ZE SZCZYPIORKIEM

CHLEB ŻYTNI

Pszenne pieczywo z dodatkiem delikatnie smażonego czosnku i niewielką ilością prażonej cebulki.

CHAŁKA

Podłużna w kształcie warkocza, posypana kruszonką

BUŁKA WIEJSKA

Bułka pszenna upieczona w formie owalnej.

BUŁKA ŚLIMAK

Bułka pszenna upieczona w formie ślimaka.

BUŁKA SIEDEM ZIAREN

Bułka o kształcie kwadratu z dodatkiem ziaren.

BUŁKA RAZOWA Z ZIARNEM

Stosunek mąk wynosie 1:1. Bułki polecane, osobom gustującym w ciemnym pieczywie.

OBWARZANEK

Swoim kształtem przypomina pleciony pierścień, posypany makiem lub sezamem.

BUŁKA GRAHAMKA

Stosunek mąk wynosie 1:1. Bułki polecane osobom gustującym w ciemnym, ale pszennym pieczywie.

bułka grahamka

BUŁKA WROCŁAWSKA

Bułka podłużna pszenna, wyglądem przypominająca bochenek chleba

PĄCZEK Z LUKREM

Pączek będący w formie okrągłej z nadzieniem truskawkowym polany lukrem.

PĄCZEK Z CUKREM PUDREM

Pączek będący w formie okrągłej z nadzieniem truskawkowym posypane cukrem pudrem.

BABKA Z METRA

Kwintesencja najdelikatniejszego i subtelnego smaku domowego wypieku na prawdziwym maśle.