Chleb zwykły

Skład: zakwas żytni, rozczyn pszenny, mąka pszenna, mąka żytnia, woda, sól, drożdże.

Chleb wypiekany jest według starych najlepszych receptur na bazie zakwasu chlebowego żytniego i rozczynie pszennej.
Chleb wiejski

Zawiera większa ilość zakwasu chlebowego i mąki żytniej (około 45%). Pieczony jest na mące z góry, co powoduje zmianę struktury skórki i jej charakterystyczne pęknięcia. Osiągamy w ten sposób pieczywo o chrupiącej skórce i delikatnym miąższu.

Skład: zakwas chlebowy, żurek żytni, rozczyn pszenny, mąka żytnia, mąka pszenna, woda, sól, drożdże.

Chleb wypiekany jest według starych najlepszych receptur na bazie zakwasu chlebowego żytniego i rozczynie pszennej.
Chleb wiejski żytni

Zawiera większa ilość żurku żytniego, zakwasu chlebowego i mąki żytniej (do 70%). Pieczony jest na mące z góry, co powoduje zmianę struktury skórki i jej charakterystyczne pęknięcia. Pieczywo wypiekane w ten sposób uzyskuje wspaniały smak, chrupiącą skórkę i zdecydowanie dłużej utrzymuje świeżość.

Skład: zakwas chlebowy, żurek żytni, mąka żytnia, mąka pszenna, rozczyn pszenny, woda, sól, drożdże.

Chleb wypiekany jest według starych najlepszych receptur na bazie zakwasu chlebowego żytniego i rozczynie pszennej.
Chleb żytni "100%"

Chleb żytni 100% wypiekany z mąki żytniej według starej receptury. Lekko wilgotna struktura miękiszu z chrupiącą skórką, wyróżnia się delikatnym kwaskowatym smakiem. Zawiera większa ilość żurku żytniego, zakwasu chlebowego i mąki żytniej (do 90%). Pieczony jest na mące z góry, co powoduje zmianę struktury skórki i jej charakterystyczne pęknięcia. Osiągamy w ten sposób pieczywo o chrupiącej skórce i delikatnym miąższu.

Skład: żurek żytni, zakwas chlebowy, mąka żytnia, mąka pszenna (do 10%), rozczyn pszenny, woda, sól, drożdże.

Chleb wypiekany jest według starych najlepszych receptur na bazie zakwasu chlebowego żytniego i rozczynie pszennej.
Chleb żytni foremka

Zawiera większa ilość żurku żytniego, zakwasu chlebowego i maki żytniej (do 70%). Pieczony jest na mące z góry, co powoduje zmianę struktury skórki i jej charakterystyczne pęknięcia. Zastosowanie foremki wymaga aby chleb wypiekać dłużej i w mniejszej temperaturze. Uzyskujemy w ten sposób mniej kruchy chleb, charakteryzujący się bardziej wilgotnym miękiszem.

Skład: zakwas żytni, rozczyn pszenny, mąka żytnia, mąka pszenna, woda, sól, drożdże.

Chleb wypiekany jest według starych najlepszych receptur na bazie zakwasu chlebowego żytniego i rozczynie pszennej.
Chleb żytni z formy drewnianej

Zawiera większa ilość żurku żytniego, zakwasu chlebowego i maki żytniej (do 70%). Pieczony jest na mące z góry, co powoduje zmianę struktury skórki i jej charakterystyczne pęknięcia. Do wyrobu formy użyto drewna z drzew owocowych. Chleb pieczony w takich foremkach posiada niepowtarzalny aromat, charakteryzuje się twardszą skórką i bardziej miękkim miąższem.

Skład: zakwas żytni, rozczyn pszenny, mąka żytnia, mąka pszenna, woda, sól, drożdże.

Chleb wypiekany jest według starych najlepszych receptur na bazie zakwasu chlebowego żytniego i rozczynie pszennej.
Chleb żytni ze słonecznikiem

Zawiera większa ilość żurku żytniego, zakwasu chlebowego i maki żytniej (do70%). Pieczony jest na mące z góry, co powoduje zmianę struktury skórki i jej charakterystyczne pęknięcia. Osiągamy w ten sposób pieczywo o chrupiącej skórce i delikatnym miąższu.

Skład: zakwas żytni, rozczyn pszenny, mąka żytnia, mąka pszenna, ziarna słonecznika, woda, sól, drożdże.

Chleb wypiekany jest według starych najlepszych receptur na bazie zakwasu chlebowego żytniego i rozczyniepszennej.
Chleb żytni z dynią

Zawiera większa ilość żurku żytniego, zakwasu chlebowego i mąki żytniej (do 70%). Pieczywo ma chrupiącą skórkę i delikatny miąższ.

Skład: zakwas żytni, rozczyn pszenny, mąka żytnia, mąka pszenna, ziarna dyni, woda, sól, drożdże

Chleb wypiekany jest według starych najlepszych receptur na bazie zakwasu chlebowego żytniego i rozczynie pszennej.
Chleb ziarnisty



Skład: mąka żytnia, naturalny kwas chlebowy, mąka pszenna, płatki owsiane, sezam, słonecznik, siemię lniane, woda, drożdże, sól.

Chleb wypiekany jest według starych najlepszych receptur na bazie zakwasu chlebowego żytniego i rozczynie pszennej.
Chleb graham



Skład: zakwas żytni, rozczyn pszenny, mąka graham, mąka pszenna, woda, sól, drożdże.

Chleb wypiekany jest według starych najlepszych receptur na bazie zakwasu chlebowego żytniego i rozczynie pszennej.
Chleb razowy

Wypiekany jest z mąki żytniej pełnoziarnistej (razowej) na naturalnych kwasach chlebowych i żurku żytnim. Chleb razowy jest ciemniejszy i zawiera więcej drobin pochodzących z łupin ziarna. Odznacza się tradycyjnym prawdziwym smakiem polskiego chleba.

Skład: zakwas żytni, rozczyn pszenny, zakwaszona mąka razowa, mąka żytnia, mąka pszenna, woda, sól, drożdże.

Chleb wypiekany jest według starych najlepszych receptur na bazie zakwasu chlebowego żytniego i rozczynie pszennej.
Chleb razowy z ziarnem

To charakterystyczne ciemne kromki. Jest to ciemny, pełnoziarnisty chleb żytni o wilgotnym miękiszu i lekko kwaskowym smaku. Wypiekany jest z zastosowaniem naturalnego kwasu chlebowego z dodatkiem płatków owsianych, ziaren słonecznika, dyni i siemienia lnianego. Odznacza się tradycyjnym prawdziwym smakiem polskiego chleba.

Skład: zakwas chlebowy, żurek żytni, rozczyn pszenny, zakwaszona mąka razowa, mąka żytnia, mąka pszenna, woda, ziarna: słonecznika, dyni, siemię lniane, sezam, płatki owsiane, sól, drożdże.

Chleb wypiekany jest według starych najlepszych receptur na bazie zakwasu chlebowego żytniego i rozczynie pszennej.
Chleb razowo - grahamowy ze słonecznikiem

Mąka razowa z pełnego przemiału powstaje ze zmielenia ziarna wraz z otoczkami, dlatego zawiera więcej błonnika i minerałów. Odznacza się tradycyjnym prawdziwym smakiem polskiego chleba.

Skład: zakwas żytni, rozczyn pszenny, mąka razowa, mąka graham, mąka żytnia, mąka pszenna, słonecznik, woda, sól, drożdże.

Chleb wypiekany jest według starych najlepszych receptur na bazie zakwasu chlebowego żytniego i rozczynie pszennej.
Chleb fitness

Do wypieku dodawane są nasiona słonecznika, sezamu i lnu.

Skład: zakwas żytni, rozczyn pszenny, mąka razowa, mąka żytnia, mąka pszenna, mąka graham, otręby pszenne, siemię lniane, słonecznik, woda, sól, drożdże.

Chleb wypiekany jest według starych najlepszych receptur na bazie zakwasu chlebowego żytniego i rozczynie pszennej.
Chleb jogurtowo - ziemniaczany

Wypiekany na naturalnych kwasach chlebowych z dodatkiem pieczonych plastrów ziemniaczanych wyrabianych razem z ciastem oraz jogurtu naturalnego. Składniki te naturalnie zwiększają wilgotność miękiszu chleba, przedłużają jego świeżość. Odznacza się tradycyjnym prawdziwym smakiem polskiego chleba.

Skład: zakwas żytni, rozczyn pszenny, mąka żytnia, mąka pszenna, ziemniak pieczony, jogurt naturalny, woda, sól, drożdże.

Chleb wypiekany jest według starych najlepszych receptur na bazie zakwasu chlebowego żytniego i rozczynie pszennej.
Naturalny chleb z ziarnami żyta i miodem

Pieczywo wytwarzane bardzo starą metodą czterofazową, polegającą na codziennym wyprowadzaniu: żurku żytniego, zakwasu chlebowego i rozczynu pszennego, a następnie dodaniu mąk żytniej i pszennej, wody i drożdży. Przygotowana w ten sposób masa leżakuje około 40 min. Tak przygotowane ciasto jest w pełni dojrzałe, a zastosowana metoda pozwala na uzyskanie pieczywa bogatego w naturalne minerały i bakterie mlekowe. Odznacza się tradycyjnym prawdziwym smakiem polskiego chleba.

Skład: żurek żytni (mąka żytnia, mąka razowa, woda), zakwas chlebowy (mąka żytnia, woda), rozczyn pszenny (podmłoda), mąka żytnia, mąka pszenna, naturalnie zakwaszone całe ziarna żyta, naturalny miód pszczeli, woda, sól, drodze.
Naturalny chleb ziemniakami

Pieczywo wytwarzane bardzo starą metodą czterofazową, polegającą na codziennym wyprowadzaniu: żurku żytniego, zakwasu chlebowego i rozczynu pszennego, a następnie dodaniu mąk żytniej i pszennej, wody i drożdży. Przygotowana w ten sposób masa leżakuje około 40 min. Tak przygotowane ciasto jest w pełni dojrzałe, a zastosowana metoda pozwala na uzyskanie pieczywa bogatego w naturalne minerały i bakterie mlekowe. Odznacza się tradycyjnym prawdziwym smakiem polskiego chleba.

Skład: żurek żytni (mąka żytnia, mąka razowa, woda), zakwas chlebowy (mąka żytnia, woda), rozczyn pszenny (podmłoda), mąka pszenna, mąka żytnia, naturalnie zakwaszone plastry ziemniaków, woda, sól, drożdże.
Naturalny chleb z kiełkami pszenicznymi

Chleb wytwarzany jednofazowo na bazie rozczynu pszennego, wyrobione ręcznie ciasto leżakuje i dojrzewa około 30 min. Pieczywo pszenne zawiera naturalne ziarna pszenicy. Dzięki jego składnikom możemy poczuć naturalny smak zboża a także, tradycyjny prawdziwy smak polskiego chleba.

Skład: rozczyn pszenny, mąka pszenna, naturalnie zakwaszone kiełki pszenicy, mąka żytnia, woda, sól, drożdże.