Piekarnia „DOM CHLEBA” to piekarnia prowadząca tradycyjny wypiek chleba z całkowicie naturalnych surowców na tradycyjnym zakwasie żytnim i rozczynie pszennej. Technologia produkcji chleba oparta na kwasie chlebowym gwarantuje uzyskanie tradycyjnego polskiego chleba, który się nie kruszy i długo utrzymuje świeżość.

Od początku działalności dewizą zakładu jest smak i tradycja. Stale dokładamy wszelkich starań aby piec według sprawdzonych starych receptur. Do dnia dzisiejszego łącząc tradycję z nowoczesnością pieczemy dla Was... Każdy rodzaj pieczywa powstaje na bazie naturalnych surowców, bez dodatków, konserwantów, barwników i spulchniaczy. PRAWDZIWA NATURALNA ŻYWNOŚĆ. Wykorzystanie przy produkcji pieczywa wyłącznie naturalnego kwasu chlebowego umożliwia otrzymanie delikatnej struktury miękiszu i naturalnie wydłuża jego świeżość. Nasze produkty skierowane są do Klientów zainteresowanych tym, co spożywają.
Filozofia i technologia

Na każdym etapie produkcji dbamy, aby stosowane przez nas komponenty były zawsze naturalne i wykorzystywane zawsze zgodnie z recepturą. Dotyczy to także wykorzystywanej przez nas mąki, która jest mąką tzw. „niestandaryzowaną”. Oznacza to że w procesie produkcji mąki nie są do niej dodawane żadne obce (czytaj: chemiczne) elementy mające poprawić jej właściwości i ułatwić jej późniejszą obróbkę. Tak „ulepszona” mąka nazywa się mąką standaryzowaną i jest to w tej chwili najczęściej oferowany na naszym rynku produkt. Piekarnia „DOM CHLEBA” wykorzystuje wyłącznie mąki niestandaryzowane, nie zaopatrzone w żadne sztuczne, bądź chemiczne dodatki. Stosowana przez nas mąka to wyłącznie produkt mielenia ziaren zbóż.

Większość gatunków chleba i bułek z „DOMu CHLEBA” zawiera różnego rodzaju nasiona: ziarno słonecznika, siemię lniane, otręby – czyli okrywa nasienna ziaren pszenicy lub owsa, płatki owsiane, sezam, nasiona dyni.

To właśnie pracochłonność, czas i wykorzystanie naturalnych surowców sprawiają że chleby wypiekane naturalną, tradycyjną metodą „DOMU CHLEBA” to prawdziwa, tradycyjna żywność.
Informacje o asortymencie

Postaw na pieczywo naturalne, bez zawartości spulchniaczy, sztucznych barwników, sztucznych kwasów przyspieszających fermentację, konserwantów i odpleśniaczy.

Kupując nasze wyroby macie Państwo pewność, że codziennie spożywacie świeże i naturalne pieczywo.

Oprócz chleba i bułek piekarnia „DOM CHLEBA” oferuje również inne wyroby piekarnicze tj. ciasta, bułki słodkie, hot-dogi, cebularze itd., które są produkowane na takich samych zasadach jak wymienione wyżej tzn. bez konserwantów i innych dodatków chemicznych oraz są wyrabiane z sercem i całą starannością na jaką stać pracowników piekarni. Spróbujesz? Życzymy smacznego "DOM CHLEBA".